lørdag den 8. september 2012

Zadar, Alain og fællesspisning

Dagen startede med en telefonsamtale med Alain hvor vi aftaler at efter vores Zadar tur, ja så mødes vi i Sukosan til en kop kaffe.

Zadar var en utrolig smuk oplevelse omend jeg til næste gang vil notere mig, at vi skal have flere småmønter med, idet vi brugte pænt lang tid på at jagte penge til parkometeret. Og lad det være sagt med det samme. Parkeringsvagten tjekker bilerne ofte!

Efter en tur rundt i de gamle gader hvor vi nyder synes af de blankslidte sten, de små krogede steder der dukker op bag hvert et sving, samt synet af alle de små specialiserede butikker, ja så vil vi finde hav orgelet og går mod vandet. På vejen finder vi en legeplads og ungerne får, for første gang på ferien, mulighed for at drøne en tur på rutsjebanen samt gynge på gyngerne. Efter lidt leg (hvor ungerne egentligt virkede halvhjertede) går vi videre ned mod havnen og bliver et sekund pænt forvirret. Vi kan høre orgelet, men slet ikke se det? Det går op for os at det er bygget ind i havnen og ikke et orgel som i kirker og vi griner lidt af vores egen forforståelse. Der er et kæmpe solarpanel man kan gå på, men desværre finder vi ikke rigtigt ud af hvad et går ud på, da alle informationer vi finder kun står på kroatisk

Vores første syn af det gamle Zadar

 Den gamle byport var simpelthen så smukMan kan åbenbart gå på muren men det nåede vi slet ikke at kigge efter

Tjek brostenbelægningen. Den er fuldkommen blankslidt og umådelig smuk

Her kan man rigtigt se hvor smalle gyderne er 

Smukke gamle bygninger overalt. Vi kunne ikke komme ind, da vores skuldre og ben ikke var tildækkede

Yay en legeplads ;)

Udstilling af ting fra klosteret der ikke indgik i renoveringen.

Vi så en del Vandpolo og kunne forstå at det var en ret stor sport i Kroatien. Rent faktisk fortalte Alain at der var en ret vigtig kamp om aftenen den dag

Alexander kaster sig over klatrestativet

Og Patrick jagter som sædvanligt rutsjebanen ;)

Imens kunne vi voksne nyde udsigten som var gudesmuk :)

Vandorgelet! Hullerne i trappen er der hvor lyder kommer ud. Når bølgerne slår ind presses luften igennem orgelpiberne og der kommer lyd. så simpelt og alligevel så fascinerende

Solcellerne

Eller legepladsen om du vil ;)

Turistfælder er der også nok af. Hyggeligt men slet ikke noget for os ;)

Men gaderne var smukke alligevel :)

Gadecafe får en ny betydning. Måske man skulle omdøbe det til gyde cafe?


Vi skal derefter skynde os tilbage, for at finde flere småpenge til parkomaten og derefter går vi på jagt efter sølvørering til Tom. Det var en hel anden verden må vi erkende. lige meget hvad man kiggede på blev det vejet og man betalte pr vægt. om det var smukt forarbejdet eller simpelt, vægten var det afgørende for prisen :)
Mens vi kigger øreringe bliver Patrick enig med sig selv om at indkassere et gammelt løfte fra sin far. Han vil have en ørering! og hvad  Patrick vil, ja det vil Alexander også :)

Der snakkes meget om det og aftalen bliver at vi får en is og snakker omkring øreringe inden de får lov. På den måde kan de nå at forholde sig til om det er dagens nye oplevelser eller et reelt ønske der bringer emnet op.

Vi bestiller is og får overdådig is anretninger for ialt 120 kr for 4 personer. der er 2 banansplit til ungerne, en cookie is til mig og cherry maniac til Tom. Den nydes udenfor på en stor plads der er smuk, men hvor hvert andet åndedrag stinker af kloark. Tom og jeg diskuterer det lidt, idet vi oplevede det samme i Budapest, hvor man med jævne mellemrum pludseligt fik et snif kloark.Ungerne er stadig vedholdende, omend de har fået at vide at da mor fik sine gjorde det vanvittigt ondt (ja jeg har åbenbart sensitive øreflipper ;)), samt at manglende rengøring kan betyde betændelse, så der er også pleje inkluderet i at få en ørering. Begge unger er fuldkommen overbeviste, så vi går på jagt efter et sted, hvor tingene ser ordentlige ud. Vi finder en guldsmed og Alexander starter og tager det så flot. Patrick er lige så hvis som vores lagener var da vi forlod DK (det er de ikke mere hehe), men man ser lettelsen og stoltheden lyse ud af ham da øreringen er på plads ;)


To stolte unger senere er vi på vej mod Sukosan for at møde Alain :)

Ved vores første møde fik jeg slet ikke taget billeder, så da vi sidder på en cafe og drikker kaffe går det totalt turist mode i mig og Alain må stille op til et billede så jeg kan få et trofæ med hjem hehe. Marija var ikke tilstede da hun var ret udkørt af graviditeten og det havde vi naturligvis fuldt ud forståelse for. Jeg husker tydeligt min graviditet med Patrick hvor vi havde hedebølge i September og jeg var højgravid. Efter et par kopper kaffe er vi på vej hjem, da vi har fællesspisning på campingpladsen med Peka, men inden vi går aftaler vi at vi skal sammen afsted til middelalderfest i Vrana. Alain vil sms'e hvor vi skal mødes den dag vi tager afsted :)


Hjemme på pladsen er vi heldigvis i god tid og der gøres klar til Peka, som er den simpleste og mest velsmagende ret jeg længe har oplevet. Når vi griller i Danmark bruger vi undervarme eller indirekte varme i grillen. Når man griller Peka bruger man overvarme istedet. Indholdet varierer alt efter hvad man har til at putte i, men ved os: 1 helt svin skåret i stykker og krydret godt med salt. masser af kartofler, courgetter og tomater, rosmarin, Timian, Chili, peber og vegeta. dertil masser af hvidløg.

Peka gøres Klar

Grøntsager i bunde og kød på toppen er måden skålen fyldes på :)

Skålen sættes under klokken

Der sættes et jernbånd på

Gløderne lægges over og Pekaen passer sig selv

2 stk venter på at blive klar.

Imens leger ungerne og de voksne hygger

Solnedgangen er altid smuk og vidunderlig

Forventningens glæde er at se på alle

Ja ok måske ikke lige på mig her, men altså man kan ikke være fotogen på alle billeder og Tom bør ikke fotografere når man er ved at blinke ;)

Maden er ved at blive fordelt

Peka på tallerkenen Nui det var godt!

Ungerne spiste som havde de intet fået hele dagen 


Der blev grinet, drukket rødvin og spist i godt selskab, lige indtil Boraen igen gjorde sit indtog og folk brød op for at gå i seng :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar