torsdag den 3. januar 2013

En tur til himmerige og tilbage igen

Vores sidste hele dag skulle afsluttes med et dyk i den store ferskvandssø. Dagen efter skulle vi nemlig køre mod ost friesland, over og besøge Haio, Hilke og Siebo

Vi fik fundet et kort med hvor vi måtte bade og kørte derned, men blev lettere overraskede over at vandet smagte mere af brakvand, samt at sigtbarheden var lig nul. det var simpelthen sumpet til i alger. I søen var der dog en sjov lille fisk som godt kunne lide mennesker så den nippede lystigt døde hudflader af vores ben når vi lå helt stille. det var ret interessant at opleve og det kildede som ind i helvede.

efterfølgende havde vi hørt rigtigt meget om Jure og hans gård hvor man kunne spise. så vi blev enige om at køre på eventyr og se om vi kunne finde det her forjættede sted og vi fandt det. Inden jeg nu fortsætter vil jeg gerne fortælle lidt om Jure. Jure har haft store succesfulde restauranter med a' la carte og al den berømthed man kan ønske sig. Men han havde ikke hjertet med i det og valgte til sidst at lukke ned og starte sin egen lille bio farm. Hans mål var at være selvforsynende og lave mad ud fra gamle principper og han ville slet ikke reklamere for sit lille fristed. Jeg fik lov at interviewe ham mod lovning om at jeg KUN skrev at han havde sin lille Biofarm ved Vransko Jezero (dalmatien). så hvis i vil besøge ham må i selv komme ned i området og spørge jer omkring ;) han er bestemt besøget værd. Jures gård kan ikke beskrives kun med ord. der skal simpelthen billeder på for at man kan mærke autenciteten. Jures gård er ikke det billigste sted men det er værd en kuna værd :D

Første ting man bliver mødt af er æsler! hele tre stk og et i mor æsels mave

Nye killinger havde han sørme også og Patrick var fuldkommen solgt

Høns rendte frit på gården så de deltog i alt hvad man lavede og omgivelserne var fyldt med  sjove ting der skulle opleves og som gav visuelle indspark til ens kreativitet. tjek sofagyngen bag ved æslet eksempelvis ;;)

Æslerne ville gerne snakke og endnu mere gerne have godbidder

Endnu en mis titter frem

Når man sad og spiste skulle man ikke blive forbavset hvis det pludseligt prustede ved ens albue. Hr æsel kom troligt på visit for at se om man ikke gav en lille bid af den den kunne lide


Har du noget til mig?

Alexander og føllet havde ret gode klappeaftaler og syntes ret godt om hinandens selskab ;)

Hængebugsvinet gryntede og logrede med halen når man kom hen til det. Den gik heller ikke af vejen for en godbid :)

Et blik ud over Jures farm hvor alting foregik som for 200 år siden. eneste nytænkning var køleskabene og enkelte lyskæder ;)

Gæslinger kunne han også klare


Bordene var lavet af gamle kabeltromler

På et af bordene lå mandelhøsten og mændene i familien var i gang med at afskalle mandlerne. Patrick fik også æren af at prøve

Stedet hvor de gyldne dråber blev til ;)


Debi på hønejagt ;)

og smukke haner var der også

hængebugsvinet ville gerne nusses hvilket passede Alexander perfekt

og en stor fin vaps var der også. Dette var hanhunden. Der var også en ældre dame af en hunhund som var blind af grå stær. begge var umådeligt kælne og elskede at blive klapper og nusset og få et stykke kød hvis man kunne snige sig til det ;)

Velkommen til køkkenet ;)

Jures salgsbod til ud af huset
Jures lækre biodynamiske rødvinOg Jure i egen høje person. Denne mand er indbegrebet af god karma men mere om det senere ;)

Patrick fik lov at flække mandler

Lidt af den originale udsmykning, man ved aldrig hvad træerne byder på og der kommer hele tiden nye ting man kan stirre sig blind på


Tit ud over søen som kan ses fra Jures farm


Alexander skal også lige prøve de her nødder under kyndig vejledning af Jure

Så er grillen snart klar


Skal man spise hos Jure så gælder det om at bestille dagen før. simpelthen  fordi Jure ikke gider madspild. Vi havde egentligt ikke planlagt at spise men der kunne godt blive til en omgang mixed grill til os uden bestilling i forvejen, så vi slog til! Forret var ost og skinke og salat. derefter mixed grill og så til sidst pandekager med figenmarmelade flamberet i figensnaps til de voksne og uflamberede til børnene. Som tilbehør til maden fulgte en flaske figensnaps (minimum 70%) og en flaske valnøddesnaps. derudover koldt vand og vi skulle da smage både rød og hvidvinen.


salaten var bestilt til ungerne der elsker salat

en platte mixed grill

der nydes mad

Figen og valnøddesnaps!

Denne gamle dame var fuldkommen blind. men en nussende hånd og en godbid kunne hun finde til enhver tid ;)

Hvem sagde bordhøns?

Mad? hvem sagde mad? til mig?

mmmmhhhhhhh det ser godt ud!

Kig godt under bordet....

Kig så en gang til ;) jeps det er høns. bordbenene blev brugt som sovepind og de dele af bordet hvor der ikke sad mennesker sad er høns ;)

Jure kommer med desserten som var udsøgt!

Jure fortæller om den tid hvor alting var anderledes.

Patricks uflamberede pandekage :)


resten af aftenen foregik i umådeligt godt selskab med alt for megen valnøddesnaps til mig og masser af levende og spænende historier. Patrick blev sulten senere og blev ført væk af Jure som viste ham ud i køkkenet hvor han kunne lave sine egne pandekager :D tror der røg en 4-5 stykker indenbords mens han stolt stod og viste at han var en mesterkok. Det var en oplevelse af rang med en afslappet stemning og med alt inklusiv slap vi med 800 kuna 4 voksne og to børn. Dyrt i Kroatien og så alligevel ikke for maden var hjemmedyrket, eddiken hjemmelavet, olivenolien havde vundet førstepladsen og Jure var bare dejlig :)

Kan man ikke leve med hønsefødder på bordet og æselklapning midt i maden skal man ikke besøge Jure. men tager man det som det eventyr det er så er Jure det bedste sted i verdenen både for voksne og børn.
'
Ingen kommentarer:

Send en kommentar