søndag den 11. august 2013

Hjemtursdagen oprandt.

Eftersom jeg sidder og sorterer billeder fra årets ferietur er det vel på tide at få færdiggjort sidste års rejse ;)

Turen hjem var noget af en oplevelse hvoraf ikke ret meget af det var positivt ;) vi var et smut forbi venner vi lærte at kende på campingpladsen, men eftersom det var et privat besøg vil jeg ikke uddybe det nærmere af hensyn til respekten for deres privatliv.

Vi pakkede sammen i 40 graders varme og flyttede camp letten så en ny familie kunne få pladsen.
 Da alt var i orden fandt vi snorkeludstyret frem og snuppede en sidste dukkert inden vi fik badet af og sagt farvel til hele pladsen. vi foretrækker at køre af sted om aftenen og det var lige præcis det vi gjorde. Vi havde bestemt os for at køre ad den gamle rute hjem og det var en rigtig smuk tur rundt langs vandet.

Da aftenen meldte sig lagde jeg mig til at sove så jeg var udhvilet når det var min tur til at køre. Derfor var jeg lykkeligt uvidende om Toms kvaler gennem Slovenien og blev først opmærksom på at noget var galt da jeg pludseligt blev rusket vågen af en halvt hysterisk Tom der ævlede et eller andet jeg slet ikke kunne kapere. et par Ahva senere kunne en fuldt hysterisk Tom fortælle mig at hele Slovenien havde været soveland, så han havde ikke kunne tanke og vi var nu i Italien, uden en tank i sigte, på motorvejen, hvor det at gå i stå kostede 750 euro i bøde stod der på et skilt. I kan tro jeg blev vågen der. GPS'en blev sat til at finde nærmeste tank hvilket ikke var nogen succes, da det var en enkelt pumpestation i en soveby som var manuelt betjent mellem 07 og 19 hver dag...og vi var der midt om natten. reservedunken blev tømt for de to liter der var i og vi fandt den næste tank som gud ske tak og lov tog kort og var døgnåbent. Eneste problem var at vi ikke forstod italiensk og maskinen påstod man kunne vælge engelsk, men knappen dertil var der ikke.... vi blev mere og mere paniske og spurgte et par lokale til råds, de gad end ikke anerkende os, og pludselig ser Tom et logo han mener at kunne genkende fra en bank. Tom af sted og hæve penge og juhu! det lykkedes! vi fik puttet penge i automaten og fik ENDELIGT tanket benzin.

Af sted igen og mod østrig og jeg fik lagt mig til at sove igen. Næste gang jeg blev vækket var ved maud betalingsanlæget. Tom havde fået købt vignette og nu skulle vi så betale tunnelafgift. jeg fandt kort frem til ham...det virkede ikke, næste kort fundet frem....virkede ikke panik bredte sig og mine kort blev fundet frem, ingen af dem virkede. Vi vidste der var penge på kontierne og forstod intet af det her og der stod at de modtog mastercard så vi argumenterede for at de måtte være dem der havde en fejl. Mauddamen spurgte til kontanter og vi kunne lige skrabe 4.50 euro sammen hvilket ikke var nok til at komme igennem, men åbenbart nok til et eller andet for det blev indkasseret og en stor metalport blev åbnet og vi blev gelejdet af autobahn med besked på at kørte vi den vej kunne vi finde en bankomat. Vi blev fuldkommen betuttede og anede ikke hvad vi skulle sige og kørte af mens vi kiggede forvirrede på hinanden. vi ville køre efter penge og så se om vi kunne komme på motorvejen igen.

se her sender jeg lige en "kærlig" tanke til mauddamen det "glemte" at oplyse os om at bankomaten var PÅ DEN ANDEN SIDE AF ALPERNE!!! så turen blev pludseligt meget interessant, eftersom der var 22% stigninger, masser af natur, og intet byliv eller det der mindede om det. Eftersom to der sad og kæmpede med vejene betød at ingen var udhvilede til at tage over når vi kom til morgen, valgte jeg at sove videre og vågnede til smuk grøn natur og en meget lille skovvej. der blev holdt tissepause (de billeder skåner jeg jer og mig for og beder eftertrykkeligt Tom om IKKE at forevige mig i skovskiderstilling igen eftersom det bestemt ikke gør noget pænt for mig ;)

Vi må erkende at vi var meget glade for at møde grænsen til Tyskland eftersom vi bestemt ikke var glade for Østrig og deres maud damer! Vel inde i tyskland slap vi for flere 22% stigninger der skulle forceres i første gear.

turen gennem Tyskland bestod af en lang omgang vejarbejds kørsel, så da vi endeligt landede hos Siebo i Ostfriesland havde vi brugt 36 timer. Vel ankommet fik vi hilst på Siebo og drak et glas rødvin inden det blev til til at finde sengen. De næste par dage blev brugt i rigtigt godt selskab

en god ferie var slut og vi kørte hjemad mod lille Danmark igen :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar